Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماشین سازی اراک با ساخت پل شناور خیبر در دوران دفاع مقدس ساخت طولانی ترین پل شناور جنگی را بنام خود ثبت کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ استان مرکزی در دوران هشت سال دفاع مقدس همچون دیگر شهرهای کشور تمام توان خود را در بخش های مختلف به کار گرفت و با تقدیم بیش از شش هزار شهید، ۱۵ هزار جانباز و ۸۰۰ آزاده سرفراز به انقلاب اسلامی کارنامه درخشانی در دوران مقاومت و ایثار از خود به یادگار گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از جمله اقشاری که در استان همواره در دوران دفاع مقدس خوش درخشیده و حضور فعالی را به منصه ظهور رسانده اند قشر کارگران استان مرکزی بودند و بسیاری از این زحمت کشان امروز در زمره شهدای استان مرکزی هستند که برای دفاع از میهن اسلامی با عزم راسخ به میدان نبرد با دشمنان اسلام پا گذاشتند و به مقام رفیع شهادت نائل شدند.

با آغاز جنگ تحمیلی و اعزام اقشار مختلف مردم به جبهه های غرب و جنوب کشور، علاوه بر دستگاه های دولتی استان مرکزی، صنایع استان نیز نیروهای خود را در هر شرایط شغلی که بودند، برای اعزام به جبهه ها آماده کردند.

نقش صنایع استان مرکزی در سه بخش اصلی حضور کارکنان در جبهه ها، کمک های مالی و اقلام خوراکی و پوشاک به رزمندگان و اعزام ماشین آلات و تجهیزات به جبهه ها خلاصه می شود.

قشر کارگری و صنایع استان در دوران جنگ تحمیلی علاوه بر حضور در جبهه های نبرد با باطل، در کمک به فراهم سازی زیرساخت های جنگ نیز فعال بودند و ۷۰ پروژه در این راستا در صنایع استان مرکزی به انجام رسید.

کارخانه ماشین سازی اراک با اعزام ۴۸۷ رزمنده، شرکت صنایع آذرآب با ۲۰۵ رزمنده، آلومینیوم اراک با ۶۴۷ رزمنده، هپکو اراک با ۳۵۸ رزمنده، شرکت صنایع اراک با ۲۹۰ رزمنده، کمباین سازی با ۱۹۰ رزمنده، آونگان با ۲۰۰ رزمنده و شرکت آلومرول نیز با ۱۸۹ رزمنده بیشترین نیروهای خود را در بین صنایع استان مرکزی در دروان دفاع مقدس به جبهه های نبرد حق علیه باطل اعزام کردند.

از میان صنعتگران اعزامی از کارخانه های صنعتی استان به خصوص اراک ۵۰ رزمنده از واگن پارس، ۵۴ رزمنده از آلومینیوم، ۴۳ رزمنده از ماشین سازی، ۱۰ رزمنده از شرکت صنایع آذرآب، ۱۰ رزمنده از شرکت صنایع و پنج رزمنده از کارخانه کمباین سازی اراک علاوه بر شهدای بمباران صنایع اراک در پنجم مرداد سال ۱۳۶۵ در جبهه ها به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

کارخانه ماشین سازی اراک با ساخت ۲۰ دستگاه مین کوب برای نصب روی بولدزر به سفارش صنایع خود کفایی سپاه پاسدران، ساخت یک دستگاه کامل کانال کنی، ساخت ۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه کلاج تانک، طراحی و ساخت ۱۵۰ دستگاه کامل دوربرد خمپار ۱۲۰ میلیمتری، ساخت یک دهانه ۱۳۰ متری پل تیر مرکب، طراحی و ساخت یک پل تا شوند برای عبور از کانال بیشترین نقش را در دفاع مقدس داشت.

ماشین سازی استان مرکزی در دوران دفاع مقدس همچون بازویی توانمند یاریگر رزمندگان بود

شرکت ماشین سازی استان مرکزی یکی از بخش های صنعتی استان مرکزی بود که در دوران دفاع مقدس با ساخت تجهیزات و پل های مختلف توانست همچون بازویی توانمند یاریگر رزمندگان باشد.

کمک های فنی و صنعتی از سوی جهاد سازندگی و کارخانه های هپکو، ماشین سازی و صنایع آذراب به جبهه ها می شد به طوری که مهندسان شرکت ماشین سازی اراک در شرایط سخت عملیات های مختلف با احداث پل های شناور و ثابت، نقش اساسی و مهمی را در پیروزی عملیات ها داشتند.

ماشین سازی اراک با ساخت پل شناور خیبر در دوران دفاع مقدس ساخت طولانی ترین پل شناور جنگی را بنام خود ثبت کرد. این پل به طول ۱۳ کیلومتر سراهی فتح در منطقه هورالعظیم را به جزایر مجنون متصل کرد و در عملیات خیبر در زمستان۱۳۶۲ مورد بهره برداری قرار گرفت.

مهندسان شرکت ماشین سازی اراک در شرایط سخت عملیات های مختلف با احداث پل های شناور و ثابت، نقش اساسی و مهمی را در پیروزی عملیات ها داشتند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۰۵۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی بر راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، علی گودرزی زاده پیش از ظهر امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در جلسه با پارلمان کودک اظهار کرد: کتابخانه سیار فعلی این نهاد در طول هفته در پنج روستا خدمت رسانی می‌کند.

وی افزود: در روزهای جمعه و مناسبت‌هایی که وجود دارد، کتابخانه سیار در بخش‌های مختلف شهر در حال خدمت رسانی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی بر راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک تاکید کرد.

گودرزی زاده افزود: کتابخانه سیار در قالب یک خودرو مینی‌بوس جوابگوی نیاز شهروندان کلان‌شهر اراک با این وسعت و جمعیت نیست.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مطالبات پارلمان کودک استفاده از کتابخانه‌های سیار است، این کتابخانه‌ها می‌تواند در مناطق محروم و در شهر و در حاشیه شهرها در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی کمک کننده باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی اضافه کرد: با توجه به نقشی که این کتابخانه‌ها می‌تواند در کارهای فرهنگی ایفا کند از شهردار اراک و اعضای شورا که دغدغه این مهم را دارند، درخواست داریم یک خودرویی در اختیار این نهاد قرار گیرد تا با مناسب سازی به صورت کتابخانه سیار در خدمت همشهریان باشد.

گودرزی زاده ادامه داد: در خصوص مطالبه شورای کودکان برای ایستگاه مطالعه هم، هم اینک در کتابخانه‌ها ایستگاه مطالعه وجود دارد.

وی گفت: با توجه به مطالبه برای ایجاد ایستگاه مطالعه در ایستگاه‌های اتوبوس و تاکسی این آمادگی وجود دارد که کتاب‌هایی در این محل‌ها قرار داده شود تا مورد استفاده شهروندان قرار گیرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی اظهار کرد: یک درخواست و مطالبه وجود دارد مبنی بر اختصاص کتابخانه‌های مادر و کودک در پارک‌ها و مراکز تفریحی که امید می‌رود با در اختیار قرار دادن فضای مورد نیاز، این نهاد را در خدمت رسانی بهتر به شهروندان یاری کنیم.

گودرزی زاده ادامه داد: این خدمت رسانی تنها در حد قفسه برای کتاب نباشد، بلکه در صورت نیاز به مادران و کودکان مشاوره ارائه شود.

کد خبر 750087

دیگر خبرها

  • روحانیت در دفاع از دین جان و مال را فدا می‌کند
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • توقف ساخت اسکله شناور در سواحل غزه از سوی آمریکا+فیلم
  • توقف ساخت اسکله شناور در سواحل غزه از سوی آمریکا
  • تعویق در روند تحقیقات جنایات جنگی نیروهای بریتانیایی در افغانستان  
  • مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است
  • لزوم روزآمدی مربیان عقیدتی
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان